Traditioner

Fødselsdage

Når børnene har fødselsdag, har de som regel en ting med hjemmefra, som de kan dele ud til de andre børn – dette sker efter forudgående aftale med stuens personale og skal i øvrigt være i overensstemmelse med Sundparks sukkerpolitik. Læse mere om sukkerpolitiken her på hjemmesiden.

Så hygger vi og synger fødselsdagssang.

Nogle gange bliver vi inviteret hjem til fødselsdage, hvilket børnene også nyder, da det jo altid er spændende enten at vise sit legetøj frem, eller at se de andre børns hjem.

Fastelavn

Her møder alle op udklædte. Vi spiser fastelavnsboller og drikker kakao, bagefter slår vi katten af tønden.

Børnene deles op på deres respektive stuer hvor tøndeslagningen foregår.

Vi har valgt at dele børnene op, da det kan være svært for dem at styre tålmodigheden hvis køen til bliver alt for lang, og der er for lang tid, til det igen er "min" tur til at slå.

1. marts

...er det institutionens fødselsdag, flaget bliver hejst, børnene får en lille is og vi synger fødselsdagssang.

Påske

Vi klipper og klistrer påsketing og sår karse, som vi smager på vores frokost.

Jonna laver påskefrokost til alle børn i både vuggestue og børnehave, og vi dækker bordene med vores hjemmelavede påskepynt.

Det er en rigtig hyggelig tradition, som alle er glade for.

Overnatning

I stedet for koloni, holder vi overnatning i børnehaven den sidste fredag i april, og det er noget både vi og børnene glæder os til.

Det er også her vi har vores årlige skattejagt og pyjamasparty.

Når børnene afhentes lørdag morgen har mor og far morgenbrød med, som børn, forældre og personale spiser sammen. Her siger vi også tak for de hyggelige timer vi har tilbragt sammen med børnene.

Sommerfest

Sommerfesten er fastsat til den 4. fredag i august og er for børn, forældre og ansatte.

Der bliver stillet grille op til tilberedning af Jeres medbragte kød. Diverse tilbehør sørger Jonna at indkøbe og tilberede. For det skal der betales et mindre beløb, og der er mulighed for at købe øl og vand.

Hvis nogen ønsker at nyde et glas vin, skal man selv medbringe det.

Det er altid hyggeligt at være sammen på denne måde med fælles spisning og små underholdende indslag.

På denne dag har vi tradition for godt vejr og godt humør.

Jul

I december har vi mange forskellige traditioner, vi lægger specielt meget vægt på at børnene i denne måned er her til den aftalte tid, da vi hver dag starter med at julehygge på hver sin stue.

Der er tradition for at de kommende skolebørn går Luciaoptog på ”familiejulehyggedagen”, mens vi drikker gløgg og saftevand, og spiser æbleskiver sammen.

Sidste fredag før jul danser vi om juletræet i fællesrummet, og bagefter går vi på stuerne og spiser julefrokost, som Jonna har tilberedt til både børnehavebørn og vuggestuebørn.

Sundparks historie


Historien om Sundpark børnehave starter som alle gamle historier med der var engang.

Der var engang nogle præster, der indså nødvendigheden af, at børnene i Sundparkens område havde et tilholdssted, da tiden ville at både far og mor skulle ud på arbejdsmarkedet . Så i 1945 blev den første Sundpark børnehave oprettet. Lokalerne lå i Oliebladsgade og i de kolde vintre blev der varmet op i kakkelovnen.

Ca. 3 år efter oprettelsen af børnehaven flyttede man til ganske andre faciliteter, hvor der var centralvarme. Det ”nye” hus som var en barak der var bragt hertil, havde før huset tyske soldater. Barakken var ment som en midlertidig løsning, men lå dog alligevel på Lergravsvej 14 i henved 49 år.

Tiden ville da atter at børnehaven måtte flytte. I stedet for børnehave skulle der nu ligge en metrostation på stedet. Børnehaven blev eksproprieret og i 1997 rykkede de 36 børn ud, hvorefter de skulle ”bo” i nogle dertil opførte pavilloner på Øresundsvej.

Nu viste det sig at kommunen havde brug for, at endnu flere børn kunne få en institutionsplads. Derfor blev der i 1998 påbegyndt en ny institution, som stod klar til indflytning i marts 1999, og børnetallet steg fra 36 børn til 80 børn.

Her er vi så nu og tænker lidt på forskellen fra 1945 til nu.